Spørsmål og svar

 


Her finner du noen av de vanligste spørsmålene vi får om Prosjekt: Pop. Gjennom å klikke på et spørsmål kommer du til svaret lengre ned på siden. For å komme tilbake til oversikten klikker du på opp-knappen. Hvis ditt spørsmål ikke står her, skriv gjerne en mail til oss på: prosjektpop@gmail.com, så svarer vi så fort som mulig!


 


Når og hvor?

Kurset arrangeres to ganger i sommer: et kurs for alle jenter og ikke-binære personer i alderen 10-14 år, og et for 13-18 år. Sommeren 2017 organiserer vi to fire-dagers kurs: 26.-29. juni – for 10-14 år og 3.-6. juli – for 13-19 år Meld deg på her! Antall plasser er begrenset til 20 personer per kurs. Kurset vil finne sted på Kultursenteret ISAK i Trondheim, og vil foregå mellom kl 09.00 og 15.30 hver dag.
Opp


Hva gjør vi på kurset?

Vi lærer sammen å spille ulike instrumenter, danner band, skriver låter og får et innblikk i ulike stilarter og teknikker innenfor rock og pop. Du får kurs i samspill, kreativ låtskriving og sceneopptreden, og etter å ha deltatt på ulike workshops og spilt inn din låt sammen med resten av bandet, avsluttes det hele med en konsert på Coffee Annan. Du vil få en mer detaljert plan over hva de forskjellige dagene inneholder når kurset nærmer seg.
Opp


Hva koster det å delta på Prosjekt: Pop?

Deltakeravgiften er 800-1600 kroner, avhengig av hvor mye du har mulighet til å betale. Dessuten er det mulig å søke støtte fra oss om å få avgiften redusert ytterligere. Om du ikke har mulighet til å betale kan du enkelt søke om fritak. Det innebærer at du kan betale mellom 0 og 800 kroner etter kapasitet, og kommunen betaler resten for deg. Send i så fall en mail til prosjektpop@gmail.com så snart som mulig. Alle får samme tilbud og samme kurs, men kan altså selv være med å bestemme prisen. Utover selve kurset, inkluderer prisen medlemskap i musikkorganisasjonen AKKS som arrangerer instrument- og vokalkurs året rundt. Dette kan være fint hvis du for eksempel får lyst til å fortsette og spille etter å ha deltatt på Prosjekt: Pop. Prisen inkluderer også lunsj og frukt i løpet av dagen og Prosjekt: Pop T-skjorte med egen bandlogo.
Opp


Hvordan melder jeg meg på?

Du melder deg på gjennom å fylle inn søknadsskjemaet som du finner her: Meld deg på. Innen noen dager vil du få en bekreftelse på at vi har mottatt din påmelding. Mer information om betaling og innholdet i selve kurset kommer når kurset nærmer seg.

Opp


Hvordan betaler jeg kursavgiften og hvordan søker jeg om fritak?

Du kommer til å få en faktura fra oss noen uker før kursets start, og der står all informasjon om hvordan du betaler, og når pengene skal være inne. Om du ikke har mulighet til å betale kan du enkelt søke om fritak. Det innebærer at du kan betale mellom 0 og 800 kroner etter kapasitet, og kommunen betaler resten for deg. Ta kontakt med oss via e-post: prosjektpop@gmail.com så snart som mulig, så løser vi det.
Opp


Hvem kan være med?

Vår målgruppe er for alle jenter og ikke-binære personer i alderen 10-19 år. Det første kurset er for 10-14 år og det andre kurset er for 13-19 år.
Opp


Hva vil det si å være ikke-binær? Og får jeg som ikke identifiserer meg som ikke-binær, eller som ikke ønsker å definere mitt kjønn lov til å komme?

Ikke-binære personer innebærer personer som ikke ønsker å definere sitt kjønn, eller ønsker å stå utenfor kjønn og/eller ikke definere sin kjønnsidentitet på en spesifikk måte. Vi har valgt på plakaten å bruke dette som et mer eller mindre paraplybegrep for også transpersoner, interkjønnpersoner, skeive, og alle andre som bryter med kjønn- og seksualitetsnormene på ulike måter. Vi ønsker å skape et åpent rom for alle barn og unge som trenger dette spillerommet for å få uttrykke sitt musikalske indre i samhold med andre likestilte, på verdens beste bandkurs! Vi i Prosjekt: Pop bryr oss ikke om hvilket kjønn det står i passet ditt, kom som du vil og ønsker! Hvis Prosjekt: Pop føles riktig for deg er det bare å melde seg på. På kurset legger vi fokus på at vi alle sammen er musikere, og musikkskaping vil være hovedfokus.
Opp


Trenger jeg å kunne noe fra før?

Ingen forkunnskaper kreves! Kurset er åpent både for deg som har tidligere erfaringer, og deg som ikke har spilt instrument eller i band før.
Opp


Får jeg spille i samme band som vennene mine?

Vi deler først og fremst inn bandene etter hvilket instrument du har lyst til å spille. Bandene deles også inn med tanke på tidligere erfaring og alder. Vi kan derfor ikke garantere at du havner i band med din beste venn, men det er lov til å skrive et ønske, så skal vi gjøre så godt vi kan. Du får garantert en haug med nye venner på kurset!
Opp


Får jeg velge hvilket instrument jeg har lyst til å spille?

Den første dagen får alle mulighet til å prøve å synge, spille el-bass, el-gitar, keyboard og trommer. På slutten av dagen får du skrive på en lapp hviket/hvilke instrument du likte best å spille. Lederne kommer til å sette sammen etter disse ønskene.
Opp


Kan jeg ta med mitt eget instrument?

Alle instrumentene vi trenger (el-basser, el-gitarer, keyboards og trommesett) kommer til å finnes på ISAK, så du trenger ikke å ta med eget instrument. Om du ønsker å ta med et eget instrument likevel, så gi beskjed til oss på forhånd.
Opp


Får jeg røyke eller drikke alkohol?

Alle kurs Prosjekt: Pop arrangerer er alkohol- og rusfrie. Dette gjelder også alle arangementer ved Kultursenteret ISAK.
Opp


Hvem er ledere?

Les mer om oss lederne på denne siden: Hvem er vi? Vi som er ledere for Prosjekt: Pop 2016 har alle gått lederkurs i normkritisk pedagogikk hos riksorganisasjonen Popkollo i Sverige, og er alle aktive innenfor musikkbransjen på forskjellige måter.
Opp


Hvorfor bare «alle jenter og ikke-binære personer»?

Dette skriver vi på plakatene som en litt enklere måte å gjøre det særlig åpent for alle jenter og kvinner, da musikkbransjen fremdeles er en mannsdominert bransje, men også for å inkludere de ulike kjønnsidentitetene og seksualitetene, mennesker av ulike etniske bakgrunner, og mennesker av ulike sosioøkonomiske bakgrunner, og for alle de som trenger en mer åpen, inkluderende og interseksjonell plattform. Les gjerne mer om dette under overtittelen «hvem er vi».
Opp


Er Prosjekt: Pop en Non-Profit Organisasjon?

Vi er en Non-profit organisasjon som strever etter å være så gjennomsiktig og hierarkiløse som mulig. En non-profit organisasjon innebærer at ved eventuelle overskudd gjeninvesteres pengene i organisasjonen.
Opp


Hvordan kan jeg som privatperson eller bedrift være med å støtte Prosjekt: Pop?

Vi trenger din hjelp til å nå våre mål! Da vi er en Non-Profit organisasjon er vi avhengige av støtte fra omgivelsene for å kunne gjennomføre vår aktivitet. Innen kort tid kommer det til å bli mulig å støtte vår organisasjon, gjennom å bli medlem og å bidra økonomisk. Hold utkikk så informerer vi mer om hvordan du kan bidra!
Opp


Hva kreves det for å kunne være praktikant eller frivillig i Prosjekt: Pop?

Ved begge kursene tar vi inn to praktikanter som jobber sammen med oss for å gjennomføre kurset. Vi søker praktikanter i alderen 16-20 år til den første leiren og praktikanter i alderen 18-23 år til den andre leiren. Praktikantoppdraget innebærer blant annet at du får prøvd deg som leder, møter nye mennesker som deler din interesse for musikk og at du tilegner deg kunnskaper og erfaringer som kreves for å kunne være musikkleder på Prosjekt: Pop ved et senere tilfelle.

Om du ønsker å være frivillig på et av våre kurs er det superfint! Send en mail til oss på: prosjektpop@gmail.com
Opp


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s